Dieta si nutritie

#proprietati usturoi #usturoi

Cand usturoiul face rau! Combinatiile pe care sa NU le faci niciodata si cine sunt persoanele care nu trebuie sa consume usturoi

Usturoiul este un condiment ale careui proprietati benefice pentru sanatate sunt cunoscute de toata lumea. Usturoiul este un antibiotic natural, dar si un antiseptic. Insa, in ciuda numeroaselor vitamine si minerale utile pentru organism, usturoiul poate provoca daune organismului. Iata care sunt eprsoanele care nu trebuie sa consume usturoi, dar si ce combinatii sa nu faci niciodata.

Suferi de aceste boli? Nu consuma usturoi

Desi usturoiul este benefic pentru sanatate, acesta nu poate fi consumat de oricine. Persoanele care sufera de ulcer gastric, probleme hepatice sau ale vezicii biliare, nu trebuie sa consume niciciodata usturoiu. De asemenea, usturoiul este interzis si in cazul astmului bronsic, al epilepsiei sau al persoanelor care au tensiunea arteriala scazuta.

O alta categorie de persoane care nu trebuie sa consume usturoi sunt cele care sufera de alergie la usturoi. Desi este o forma de alergie mai rar intalnita, aceasta exista si afecteaza in special sistemul respirator,  dar si pielea care intra in contact direct cu usturoiul. Simptomele specifice sunt respiratie suieratoare, dureri in gat, tuse si eruptii cutanate.

De asemenea, usturoiul este contraindicat femeilor insarcinate si celor care alapteaza, precum si copiilor sub doi ani.

Usturoiul - combinatii pe care sa nu le faci niciodata. Sunt foarte daunatoare

Usturoiul nu trebuie combinat niciodata cu produse lactate, fructe sau rosii, deoarece aceste combinatii duc la indigestie, fermentatie si arsuri la stomac. 

Persoanele care iau medicamente care au rolul de a subtia sangele nu trebuie sa consume usturoi, deoarece acesta neutralizeaza efectul medicamentelor.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare