Vacante

#vacanta februarie #februarie #destinatii de vacanta #vacanta

5 destinatii de vacanta perfecte pentru luna februarie

Februarie ar putea fi una dintre cele mai subestimate luni pentru a calatori in Europa - intre multimile mai mici si ofertele excelente la zboruri si hoteluri, aceasta poate fi una dintre cele mai bune perioade pentru a traversa oceanul. Poate vrei sa vizitezi Parisul pentru o escapada romantica de Ziua Indragostitilor, sau poate vrei sa planifici o vacanta activa in frumosii Alpi elvetieni (cu schi si fondue). Cu atat de multe orase bogate din punct de vedere cultural si orase mici cu imagini perfecte, exista o destinatie europeana pentru fiecare tip de calator in aceasta iarna.

Acestea sunt cele mai bune locuri in care sa calatoriti in Europa in februarie pentru a profita de oferte avantajoase si de mai putine multimi:

Madeira, Portugalia

Daca vrei sa eviti vremea rece si umeda care afecteaza o mare parte din Europa in februarie, viziteaza insula Madeira, situata in Oceanul Atlantic, in largul coastei de nord-vest a Africii.

Acest mediu face ca Madeira sa fie locul perfect pentru activitati in aer liber, chiar si in timpul lunilor de iarna. Incearca sa faci o drumetie pe Ponta de São Lourenço, care este o rezervatie naturala plina de roci vulcanice de culoare rosie, care ofera privelisti maiestuoase asupra oceanului. Sau, daca nu vrei sa faci drumetii, dar totusi vrei privelisti uimitoare, viziteaza Cabo Girão Skywalk, care este o platforma transparenta care atarna de cea mai inalta stanca din Europa - cu siguranta nu pentru cei care se tem de inaltime. Nu uita sa gusti si din vinul din zona cat timp esti aici. Mergi la Blandy's Wine Lodge, unde poti face un tur si poti afla cum se face vinul din aceasta regiune.

Praga, Republica Ceha

Exploreaza strazile intortocheate ale Orasului Vechi din Praga pentru a admira cladirile in culori pastelate in luna februarie. Plimba-te pe strada Karlova, pe care, din punct de vedere istoric, regii boemi calatoreau spre incoronarea lor, si verifica magazinele locale care vand sticlarie, jucarii din lemn, oua pictate, papusi si alte obiecte de artizanat care sunt cadouri excelente.

Incalzeste-te vizitand unul dintre muzeele orasului, cum ar fi Muzeul Evreiesc din Praga, Muzeul National sau Muzeul Berii. Pentru o experienta unica, viziteaza Muzeul Franz Kafka, care este dedicat celebrului scriitor.

Zurich, Elvetia

Daca vrei sa te dai pe partii si sa explorezi un taram al minunilor de iarna in luna februarie, gandeste-te sa vizitezi Zurich. Poti face o excursie de o zi la o statiune de schi din apropiere pentru a profita de terenul muntos al acestei regiuni - mergi la Flumserberg pentru distractie in familie si partii pentru incepatori sau vizitati Stoos, care are peisajele elvetiene clasice. Amden ofera sanius si schi, iar Rigi are chiar si trasee de snowshoeing si izvoare termale.

Cand vrei sa faci o pauza de la schi, poti sa te plimbi prin orasul vechi sau sa vizitezi Kunsthaus Zürich, un muzeu de arte frumoase, sau Löwenbräu Areal, o fabrica de bere remodelata care gazduieste acum 2 muzee de arta moderna. Cat timp te afli in Elvetia, nu uita sa gusti fondue – urca-te in The Fondue Tram, care te duce intr-o plimbare de doua ore in jurul orasului Zurich, in timp ce mananci pana la refuz.

Montvalezan, Franta

Exploreaza statiunile de schi de aici, de la granita franco-italiana, in luna februarie, pentru un teren uimitor si privelisti si mai frumoase. Incearca La Rosière, care este prietenoasa cu copiii si ofera schi fara granita intre Franta si Italia, sau viziteaza zona mai mare a statiunii Les Arcs pentru a profita de schiul nocturn, de pistele de sanie si de un tobogan de schi.

Paris, Franta

Parisul este o alegere evidenta pentru o excursie de Ziua Indragostitilor peste ocean. Orasul este cunoscut ca fiind cel mai romantic din lume si cu siguranta nu te va dezamagi daca te decizi sa il vizitezi in aceasta iarna.

In plus, februarie este adesea cea mai ieftina luna pentru a zbura la Paris si te poti bucura de preturile hotelurilor in afara sezonului si de mai putina aglomeratie la marile atractii. Sari peste cozi si ai totusi sansa de a vedea unele dintre cele mai populare obiective turistice din lume, inclusiv Turnul Eiffel, Palatul Versailles si Arcul de Triumf.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea