Ouale integi. Ouale intregi nu trebuie congelate niciodata, deoarece in timp ce ingheata, continutul se dilata si coaja se sparge, permitand bacteriilor sa intre in interiorul acestora. In plus, textura galbenusului se schimba radical, devenind cleios si greu de amestecat cu albusul.
Branzeturile moi. Atunci cand sunt congelate, brnzeturile precum brie, ricotta, cremele de branza tind sa se separe odata ce sunt dezghetate si nu mai sunt bune pentru consum.
Fructe si legume apoase. Exista numite fructe si legume, care au un continut ridicat de apa, ce nu pot fi congelate. Printre acestea se numara: salata verde, castravetii, varza si pepenele rosu. Rosiile, in schimb, pot fi congelate doar daca urmeaza sa fie folosite la gatit.
Paste si orez fierte. Ai fiert prea multe paste sau prea mult orez? Nu le congela. Textura acestora se va schimba compelt, devenind buretoase si deloc placute pentru consum.