Sfaturi culinare

#congelate #alimente congelate #congelator

Alimente pe care sa nu le congelezi niciodata! Nu mai sunt bune pentru consum

 

Congelatorul este intens folosit pentru a pastra anumite alimente pentru o perioada mai mare de timp. Cu toate aceste, desi majoritatea alimentelor se pastreaza foarte bine in congelator, exista cateva alimente care nu trebuie niciodata congelate.  Acestea nu vor mai fi bune pentru consum odata ce se dezgheata.

Ouale integi. Ouale intregi nu trebuie congelate niciodata, deoarece in timp ce ingheata, continutul se dilata si coaja se sparge, permitand bacteriilor sa intre in interiorul acestora. In plus, textura galbenusului se schimba radical, devenind cleios si greu de amestecat cu albusul.

Branzeturile moi. Atunci cand sunt congelate, brnzeturile precum brie, ricotta, cremele de branza tind sa se separe odata ce sunt dezghetate si nu mai sunt bune pentru consum.  

Fructe si legume apoase. Exista numite fructe si legume, care au un continut ridicat de apa, ce nu pot fi congelate. Printre acestea se numara: salata verde, castravetii, varza si pepenele rosu. Rosiile, in schimb, pot fi congelate doar daca urmeaza sa fie folosite la gatit. 

Paste si orez fierte. Ai fiert prea multe paste sau prea mult orez? Nu le congela. Textura acestora se va schimba compelt, devenind buretoase si deloc placute pentru consum. 

 

 

 

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare