Plante de apartament

#plante de apartament #paianjen #plante

Planta care tine paienjenii la distanta de casa ta! Trebuie sa se gaseasca in fiecare casa

 

 

Foarte multi oameni se sperie foarte tare atunci cand vad un paianjen in casa. Pentru a te asigura ca astfel de insecte nu vor intra in casa ta, tot ce ai de facut este sa asezi o planta intr-una dintre camere. Nu e nevoie de produse toxice!

Paianjenii nu vor intra in casa ta daca in interior vei cultiva un lamai. Tufisul decorativ de lamai nu numai ca va emana un miros placut, dar ii va tine la distanta pe acesti mici musafiri nepoftiti. Mai mult decat atat, o data pe an vei culege si fructe proaspete.

Daca paianjenii apar doar intr-o anumita camera din casa ta, atunci trebuie sa pui lamaiul in camera respectiva. Daca aceste insecte apar in mai multe camere, asigura-te ca ai cel putin trei plante pentru ca aroma lor sa fie in toata casa.

Lamaia are calitati dezinfectante

Lamaia este unul dintre cele mai folosite si apreciate citrice in bucatarie, dar si in casa. Acest fruct este bogat in vitamina C, P si grupul de vitamine B. De asemenea, are calitati dezinfectante si poate elimina bacteriile si ciupercile.

Cum sa plantezi lamai la tine acasa

Ai nevoie de semintele de la aproape cincisprezece lamai. Acestea trebuie sa fie intregi si intr-o stare buna. Primul pas este sa le pui la inmuiat intr-un pahar cu apa pentru a le hidrata. Semintele care sunt uscate nu pot fi plantate.

Scoate semintele din apa si pune-le pe un prosop de hartie pentru a se usca putin. Intr-un vas adauga putin pamant umed si apoi aranjeaza semintele intr-un model circular, astfel incat sa acopere toata suprafata solului.

Acopera apoi semintele cu un strat de pietris si asteapta doua saptamani. Daca lucrurile se desfasoara asa cum trebuie ar trebui sa apara primele rasaduri. Din acel moment trebuie sa le uzi in fiecare dimineata cu un pulverizator. Dureaza aproximativ cinci luna pana cand pot fi mutate in ghivece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului