Feluri principale

#cum gatesti crevetii # retete creveti #creveti

3 moduri de a gati crevetii vara aceasta

Crevetii sunt o delicatesa apreciata de multi oameni datorita gustului lor distinctiv si texturii suculente. Vara este momentul perfect pentru a te bucura de fructele de mare proaspete si de a incerca retete delicioase cu creveti. Iata trei moduri usoare si delicioase de a gati crevetii, vara aceasta.

1. Creveti la gratar

Un mod simplu si sanatos de a pregati creveti este la gratar, in acest mod accentuandu-le aroma naturala. Incepe prin a-i curata si a le indeparta coaja, lasand doar coada intacta pentru a oferi o prezentare atractiva. Marineaza crevetii intr-un amestec de ulei de masline, suc de lamaie, usturoi tocat si ierburile preferate, cum ar fi cimbru, oregano sau patrunjel. Pune apoi crevetii pe gratar si gateste-i timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devin roz la exterior si opaci la interior. Serveste-i imediat cu lamaie si sos de usturoi.

2. Creveti in stil mediteranean

Pentru o aroma mediteraneana, incinge o tigaie mare cu putin ulei de masline si adauga usturoi tocat si ardei rosu iute, feliat. Gateste-le timp de un minut, apoi adauga rosii taiate cubulete, masline kalamata si frunze de busuioc proaspat. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Lasa sosul sa fiarba timp de aproximativ 5 minute, pana se ingroasa usor, apoi adauga crevetii si gateste-i timp de 3-4 minute, pana cand devin roz si opaci. Serveste-i in sosul mediteranean si poti acompania preparatul cu o felie de paine proaspata pentru a inmuia sosul delicios.

3. Salata cu creveti

O alta optiune racoritoare si usoara pentru vara este sa adaugi creveti intr-o salata proaspata. In prealabil, fierbe-i in apa cu sare timp de cateva minute, pana cand devin roz si opaci. Lasa-i sa se raceasca, apoi adauga-i intr-o salata verde bogata, precum o salata cu frunze de spanac, rosii, castraveti si avocado. Poti adauga si alte ingrediente preferate, cum ar fi nuci, branza feta sau parmezan. Completeaza gustul cu un dressing simplu, cum ar fi un sos de iaurt cu usturoi sau o vinegreta cu lamaie si marar.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete