Dezvoltare personala

#creier femei #creier barbati # inteligenta artificiala #diferenta

Care sunt diferentele dintre creierul femeilor si al barbatilor. Inteligenta artificiala a dat verdictul

Un sistem de inteligenta artificiala a reusit sa distinga cu o precizie de 90% sexul unei persoane prin analiza tomografiilor cerebrale. Aceasta descoperire ar putea ajuta la explicarea diferentelor de gen in ceea ce priveste prevalenta tulburarilor psihiatrice si a neurodivergentelor, cum ar fi depresia.

Aceasta descoperire, publicata in Neuroscience News, sustine ipoteza controversata potrivit careia exista diferente in modul in care sunt organizate creierele barbatilor si ale femeilor.

Potrivit specialistilor, existenta diferentelor dintre creierul barbatilor si cel al femeilor este o problema mult dezbatuta de stiinta si se afla in centrul unor rezultate contradictorii. Analizand din punct de vedere structural, creierele se aseamana unele cu altele. Studiile de pana acum, care au analizat modul in care functioneaza regiunile creierului, nu au gasit indicii clare de diferente intre barbati si femei.

Vinod Menon si colegii sai de la Laboratorului de neurostiinte cognitive si de sisteme de la Stanford (SUA) au creat o inteligenta artificiala capabila sa invete sa clasifice tomografiile cerebrale si sa observe daca acestea apartineau unui creier masculin sau feminin. AI a fost antrenata pe o baza de date de 1.000 de tomografii cerebrale de la adulti. A invatat sa identifice modele recurente in modul in care diferite regiuni ale creierului coopereaza, apoi a reusit sa distinga cu o precizie de 90% daca o imagine cerebrala apartinea unui barbat sau unei femei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii