Deserturi

#mucenici #radu anton roman # mucenici moldovenesti

Cum sa prepari cei mai buni mucenici moldovenesti. Reteta lui Radu Anton Roman

Mucenicii moldovenesti sunt unii cei mai savurosi mucenici pe care ii poti manca pe 9 martie. Daca vrei sa pregatesti cei mai gustosi mucenici moldovenesti, poti folosi cu incredere reteta lui Radu Anton Roman, pe care a publicat-o in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”. Este reteta traditionala de mucenici moldovenesti.

 

Ingrediente pentru mucenici moldovenesti, potrivit retetei lui Radu Anton Roman

  • 1 kilogram de faina
  • 2 lingurite de drojdie
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 4 lingurite miez de nuca macinat
  • ulei pentru uns tava

Sirop: 

  • sase lingurite de zahar sau miere
  • o ceasca de apa
  • zahar vanilat

Cum sa prepari mucenicii moldovenesti precum Radu Anton Roman

Se framanta un aluat dospit ca de paine din faina, apa, sare si drojdie;

Aluatul se lasa apoi la crescut 20 de minute, intr-un loc caldut. Se acopera cu un prosop;

Dupa ce s-a umflat aluatul, se tapeteaza un blat de lucru cu faina si se ruleaza fiecare snur de aluat in forma de opt; 

Se pun la copt (circa 30 de minute) intr-o tava unsa cu ulei;

Se fierbe apa cu mierea pana se ingroasa, se adauga zaharul vanilat; siropul obtinut se toarna peste mucenici;

Se presara miez de nuca si se lasa sa se inmoaie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului